Jarno P. S. Eerola Suoraa puhetta!

Sinisten viimeiset hillotolpat

Espoon Perussuomalaiset ry                                                       TIEDOTE

 

Julkaisuvapaa – heti                                                                       5.6.2019

 

Sinisten viimeiset hillotolpat

 

Sinisten eroaminen tuntui erityisesti Espoon Perussuomalaisten kohdalla. Kaksi vuotta sitten Siniset rohmusivat merkittävimmät kunnalliset luottamustehtävät itselleen maanantai-iltana Espoon valtuustossa ja seuraavana päivänä marssivat median eteen erotakseen puolueesta.

 

Hillotolppailu sai jatkoa Espoossa vuotta myöhemmin, kun muiden hallituspuolueiden avustuksella Perussuomalaisille kuulunut valtuuston varapuheenjohtajuus meni Sinisille. Lisää jatkoa tuli tämän vuoden maaliskuussa, kun kaupunginhallituksessa annettiin Perussuomalaisille kuulunut tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan paikka Sinisille 14:n hallituksen jäsenen äänestäessä tyhjää.

 

-”On demokratian irvikuva, ettei pidetä kiinni aikaisemmin kaikkien puolueiden yhdessä päättämästä luottamuspaikkajaosta ja kaiken huipuksi kaupunginhallituksessa 14/15 äänestää tyhjää. Demokratiassa tulisi kunnioittaa jo tehtyjä päätöksiä ja käyttää äänestäjiltä saatua mandaattia päätöksenteossa.”, toteaa Espoon Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Jarno Eerola

 

Nyt on eduskuntavaalit käyty ja on itsestään selvää, että Perussuomalaiset ovat vakiinnuttaneet asemansa Suomen ja Espoon politiikassa. Siniset taas saattavat lakata olemasta jo tulevana lauantaina heidän pitäessään puoluekokousta. Kevään kumpienkin vaalien tuloksesta voidaan päätellä, etteivät ihmiset äänestäneet 2017 kuntavaaleissa yksittäistä ehdokasta. Äänet menivät puolueelle ja suhteellisessa vaalitavassa ehdokkaiden äänet menevät aina ensisijaisesti puolueelle.

 

Ensi maanantaina kokoontuu Espoon valtuusto päättämään seuraavan vuoden kaupunginhallituspaikoista ja valtuuston puheenjohtajuuksista. Sinisten edustaja Jukka Kilpi on jälleen kerran esittänyt kaupunginhallituksessa Sinisiä paikoille, jotka kuuluvat Perussuomalaisille ja tämä on luonnollisesti kaupunginhallituksen pohjaesitys valtuustolle.

 

Erityisen vastenmieliseksi Kilven tempauksen tekee se, että hän on vedonnut Perussuomalaisten sisäisen 29.5.2017 pidetyn kokouksen pöytäkirjaan, jossa alustava paikkajako on tehty kaksi viikkoa ennen Sinisten eroa. Ensinnäkään, minkään puolueen kunnallisjärjestön kokouspöytäkirjat eivät kuulu kunnalliseen päätöksentekoprosessiin. Toisekseen, tuon kyseisen kokouksen päätökset on muutettu jo aikaa sitten. Kolmannekseen, kyseisessä kokouksessa olevat henkilöt ovat sitoutuneet noudattamaan Perussuomalaisia sääntöjä ja jo niiden puitteissa on mahdotonta, että toiseen puolueeseen kuuluva henkilö voitaisiin nimetä Perussuomalaisten paikalle.

 

-”On täysin järjestelmän ja äänestäjän huijausta vedota kokouspöytäkirjaan, joka ei ole millään muotoa pätevä. Hauskaahan tässä on se, etteivät Siniset noudattaneet samaa pöytäkirjaa aikaisempien luottamustehtävävalintojen kohdalla. Nyt, kun hillotolpat ovat ehtyneet, niin kaikki keinot kaivetaan käyttöön, jottei hillon saaminen loppuisi.” Eerola naurahtaa.

 

Paikkajakosopimus on tehty kuntavaaleissa valtuutettuja saaneiden puolueiden kesken ja siinä paikat on päätetty Perussuomalaisille. Lisäksi sopimuksessa todetaan, ettei kesken valtuustokauden tapahtuvat loikkaukset vaikuta paikkajakoon. Eerola vaatiikin muita puolueita pitäytymään sopimuksessa:

 

-”Poliittiselta päätöksenteolta putoaa pohja pois, jos puolueet eivät kykene noudattamaan yhdessä tehtyjä sopimuksia ja kunnioittamaan vaalitulosta. On kestämätön väite, että tämä asia olisi Perussuomalaisten ja Sinisten välinen. Siniset eivät ole saaneet ääntäkään kuntavaaleissa, eikä Sininen Tulevaisuus ole paikkajakosopimuksen sopijaosapuoli.”

 

Lisätiedot:

Jarno Eerola

1.varapuheenjohtaja

Espoon Perussuomalaiset ry

puh. 0468848185

jarno.eerola@gmail.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Siis jossain asiassa Siniset onnistuivat.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Puolue, jonka ympäriltä tuolit viedään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Itse hukkasivat tuolinsa ja muut huonekalut, sekä ovat 'sohvansa petanneet'.

Toimituksen poiminnat